Proiect

Acest proiect își propune să creeze conștientizarea copiilor din școlile europene despre riscurile cauzate de incendiu, prevenirea acestuia și cele mai importante măsuri de pus în aplicare în caz de urgență și incendiu.

Copiii sunt unul dintre cele mai vulnerabile grupuri țintă, în special copiii din medii defavorizate (imigranți, probleme socio-economice etc.). Prin acest proiect, partenerii vor dezvolta și implementa un curs european de formare pentru elevi si pentru profesorii lor, care se va desfășura în contextul unui Campanii „SOS Fire! cu o durată de o săptămână, campanie ce va fi organizată în fiecare școală europeană participantă. Activitățile vor include desfășurarea unui curs de pregătire, a unui concurs de proiecte școlare, prelegeri ținute de către experți (pompieri, spitale, oameni de știință etc.).

Va fi promovată și participarea părinților, a familiilor, a personalului școlar și a comunităților locale.

Programele cursurilor și Programul săptămânal SOS Fire! va fi conceput de întregul parteneriat al proiectului, utilizând lucrările și materialul dezvoltat de Fondation Belge des Brûlés ca sursă de inspirație. La sfârșitul proiectului, copiii nu numai că vor fi dobândit o mai bună înțelegere despe prevenirea incendiilor și o mai bună reacție în caz de urgență, dar își vor îmbunătăți abilitățile sociale și civice. Se vor simți mai încrezători și mai responsabili față de societatea în care trăiesc.

Prin participarea la acest proiect, unitățile școlare se vor deschide noilor actori și comunității locale. Aceștia vor oferi studenților un mediu frumos, distractiv și primitor unde să învețe și vor reduce cumva riscul de abandon, în special din grupul marginalizat de studenți.

Mai jos, veți găsi un exemplu de instrumente de lucru și educaționale privind prevenirea, acestea fiind puse la dispoziția profesorilor. Această versiune este în olandeză, totuși versiuni similare au fost făcute de membrii echipei SOS Fire în limba engleză.