Training SOS Fire!

În data de 7 mai, a avut loc întâlnirea lunară a partenerilor din cadrul proiectului. Am discutat despre activitățile proiectului, situația măsurilor de siguranță Covid-19 în școlile din fiecare țară, calendarul rezultatelor intelectuale și despre viitoarele instruiri din proiect.

Astfel, echipa din România a anunțat că în data de 24 mai 2021 va organiza un training online în cadrul proiectului SOS Fire!. În cadrul acestui training participă cadrele didactice din România. Vom instrui profesorii să utilizeze o cutie cu jocuri educative (Tool-Kit) ce reprezintă teme de prevenție împotriva incendiilor. Acest kit educativ a fost creat pentru copiii din școala primară și secundară.

Pentru acest training, fiecare școală înscrisă va primi un Kit de utilizare cu școlarii iar cadrele didactice vor trebui să inițieze în săptămâna 24-30 mai o activitate de conștientizare a pericolului expunerii la foc, jocul cu focul, neatenției expunerii la surse inflamabile etc. Săptămâna 24-30 mai va fi denumită în cadrul proiectului „Săptămâna SOS Fire!”.