Представителят на НАРХУ беше сред главните говорители по време на четвъртата Европейска среща на върха по образованието: Следващото десетилетие в европейското образование

Като лауреат на Европейската награда за иновации в нейното първо издание, инициирано от Европейският комисар Мария Габриел, НАРХУ бе избран да участва в четвъртата Европейска среща по въпросите на образованието. Г-жа Петя Грудева, представляваща НАРХУ, участва в панела Акценти от Европейската награда за иновативно обучение 2021 г. Говорителите имаха по пет минути, за да представят наградения проект и да отговорят на въпроси, свързани с иновациите в образованието и дигитализацията на образователния и обучителния процес. Награденият проект Speech Pathology, в който НАРХУ е партньор, бе представен накратко на участниците в онлайн събитието.

В допълнение, НАРХУ предложи идеи за това как интерактивните инструменти за разпознаване на речеви и езикови нарушения сред децата в предучилищно и начално образование, могат да бъдат интегрирани в официалните учебни програми. Другата тема, обсъждена с представителя на НАРХУ, беше свързана с ролята на учителя в подкрепа на ученици в неравностойно положение за осигуряване на приобщаващо образование.

В обобщение на дискусията, Еврокомисарят Мария Габриел подчерта, че предложените резултати от проектите са ориентирани към решения и гарантират геймификация и дигитализация на образователните ресурси, което има голяма стойност за настоящите образователни системи.